VENDLER.

Rólam mondták – Nagy Eszter, Naugye...

2024.09.09.

Kíváncsi vagyok arra, ki hogyan látja a közös beszélgetéseinket. Érdekel, ők mit kapnak ezekből. Elkezdtem hát visszajelzéseket kérni azoktól, akikkel összesodort az élet, hogy mondják el, számukra mi maradt meg az együtt megtett időből.

Eszterrel 2021 vége fele találkoztam. Inspiráló, humoros, sziporkázó ember, aki elképesztő őszinteséggel képes az olvasói elé tárni a hétköznapjai kihívásait, kudarcait, fájdalmait és persze örömeit. Találkozásunkkor már megjelent az első könyve és épp a második kiadásán dolgozott.

A beszélgetéseink pont olyan könnyedséggel és őszinteséggel formálódtak, ahogy a könyvei vezetik az olvasót oldalról-oldalra. Egy lapot a mi találkozásunk is kapott, az életünk könyvében biztosan.

--

Vannak az ember életében fontos találkozások. Ezeket általában a „szerencsés véletlen” sodorja az utunkba, amit én egy ideje inkább sorsnak hívok, vagy karmának.

"A karma jelentése: ok-okozat, pontosabban az ok és okozat viszonya, kölcsönhatása; a cselekedetek következményeinek törvénye." (wikipedia)

Az ilyen találkozások megváltoztatnak benned valamit. Lehet, hogy nem is abban az időpillanatban, amikor épp történik, hanem utólag tesz helyre dolgokat.

Nagyon sok, végtelenül hosszú beszélgetés felidéződik bennem, ahogy írom ezeket a sorokat. Személyesek voltak, mélyek, fontosak! Ami különlegessé tette nekem, az a figyelem! Az értő figyelem, amit kaptam! A kérdések, amik arról szóltak, hogy bizonyos dolgokat mondjak ki! Akár újra és újra! Mert van, amikor simán csak a saját szádból kell visszahallanod, hogy mennyire nem is hiszel magadban!

Akkor még megijedtem attól a ténytől, hogy egy „idegen” ember jobban lát engem, mint én saját magamat, és egyszerűen elmenekültem. Zéró tudatosság, inkább önvédelmi ösztön... vagy éretlenség, esetleg önbizalomhiány. Vagy mindegyik.

A lényeg hogy akkor, ott, megnyomódott valami piros gomb bennem. Ez először csak pár követ gördített le. Ezek még fájdalmas felismerések voltak magammal kapcsolatban. De aztán megindult a lavina, ami ledózerolta azt a falat, amit évekig építgettem gondosan magam köré.

Kösz, jól vagyok! Hálás vagyok a sorsnak, hogy a legjobbkor sodort az utamba! Jó, hogy ismerlek!

Mert nincsenek véletlenek!

2024. VENDLER BALÁZS

Minden jog fenntartva.