VENDLER.

HR Fest Health után

2024.10.11.

Hosszú évek után, szeptember elején voltam újra előadó egy konferencián. Egész pontosan beszélgetőpartner. A kutyasétáltatós projektem felkeltette a szervezők érdeklődését, így kaptam meghívást a HR Fest Health eseményre. Élveztem, jó volt újra kicsit visszacsöppeni a forgatagba. Pár nappal ezelőtt érkezett a Linkedin értesítés, valaki megemlített egy posztban. Barkóczy Barbara írt egy beszámolót az eseményről, kifejezetten a Pagonyi Adrival folytatott beszélgetésemről. Barbara hozzájárulásával ezt osztom meg változatlan formában. Köszönöm!

Az eredeti írás ide kattintva érhető el.

Szeretném megosztani veletek pár bejegyzésben, hogyan is éreztem magam egy online eseményen, ahol a fő téma az egészség és a vállalati jóllét volt.

Be kell valljam, hogy kizökkentem már az online eseményekből, de ez az esemény egy remek szervezés volt, és külön köszönet a szervezőknek, hogy ingyenessé tették.🙏

Pagonyi Adrienn, az esemény háziasszonya végig nagy figyelemmel és felkészüléssel vezette az eseményt. Éreztem rajta, hogy otthon van a témában. (Az esemény után néztem csak meg a LinkedIn profilját és képbe is kerültem miért 😊.)

Első vendége Vendler Balázs volt. Nagyon erős kezdés, és annyira betalált a téma, a szókimondás, az őszinteség, hogy mindenkinek ajánlok egy közös sétát Balázzsal.

Pár kérdést fel is írtam magamnak, mert ezeken érdemes időről időre elgondolkoznom:

  • Észreveszi a vezető, vagy a HR kolléga, ha egy munkatárs besokkal?
  • Hiszünk-e a munkánkban?
  • Biztonság fontosabb a szabadságnál?
  • Megéri-e a cégnek arra pénzt áldozni, hogy fejlessze a munkavállalója kockázatvállalói skilljét?
  • Nekem milyen kockázatvállalói skillem van?
  • Work, Life balance azt nem rövid, hanem hosszabb távon értelmezzük, mert úgy lesz értelme.
  • Mi a szerepe a munkáltatónak a munkavállaló életében? ☝️ Olalala… egy remek kérdés, ami engem is elgondolkodtatott.

Munkáltatói szerep a munkavállaló életében lehet, hogy az életéhez szükséges pénz megteremtésének segítője. Ezzel a munkavállaló tudatában van, érti, és erre a polcra helyezi a munkáltatót.

A gondolatmenetben, ez miért is van rendben? Azért, mert ez a munkavállaló lehet a magánéletében éli ki a kreativitását, szenvedélyét, és neki így van meg az egyensúly. Érdekes gondolat nem?

Sokan mondják, hogy olyan munkakörben dolgozz, amit szenvedélyesen szeretsz. Ez így elég fekete és fehér.

Ne érezd magad azért rosszul, mert elvégzed a napi 8 óra munkádat és utána másban éled ki a szenvedélyedet. Az a szenvedély lehet a gyerek Halloweeni partijának a megszervezése, vagy rájössz, hogy ejtő ernyőzni szeretnél megtanulni, vagy önkéntes munkát vállalsz az állatkertben.

Ez így is rendjén van, hiszen, ha van egy hobbi, amit szenvedéllyel szeretünk, de ha abból mondjuk főállás lenne, más fajta szenvedély lenne úrrá az emberek többségén. Mindenki más és tényleg el kell tudnunk fogadni azt, amink van a jelen helyzetben és abból főzni.

Hiszen az élet teljessége számít.

Sok esetben nem abba fáradunk el, hogy 8-10 órát dolgozunk, hanem nem találjuk meg azt, hogy mi az értelme a munkánknak. 📢

… és itt még nem volt vége a 20 perces gondolatébresztő beszélgetésnek.

Wellbeing programokkal vajon mi a célja a munkáltatóknak? Cél-e az, hogy a munkatárs jól legyen vagy jól végezze inkább a munkáját…

Egy befásult munkatársat hogyan lehetne abban segíteni, hogy akkor nyugodt szívvel menjen el a cégtől, de inkább menjen, mint maradjon.

Sok stratégia létezik, de nagyban a munkavállalót is függ, hiszen ő úgy él, ahogy ő akar. Nem erőltethetünk rá programokat, képzéseket, hiszen neki még nincs meg a saját miértje, hogy ő miért tenné azt meg magáért?

Rugalmasnak kell lennünk a mai világban, és önismeret kulcsfontosságú, hogy fejlesszük magunkat. Így szerencsésnek érzem magam, hogy a cég, ahol dolgozom van lehetőségünk olyan tréningeken részt venni, ami különböző kompetenciákat fejleszt. Viszont érdeke ez minden vállalatnak, hogy a munkavállalójának erős önismerete legyen?

Számomra ez a beszélgetés meglepően jó volt és sokat adott, mert olyan dolgokat, gondolatokat mondtak ki, amik elfogadására és kimondására nem minden munkahelyen van lehetőség. Egész nap tudtam volna csak őket hallgatni.

Vendler Balázs munkássága maga a csoda számomra. Tényleg! Ahogy elmondja a hallgatóságnak, ... hogy az embernek nem egy csendes kávézó a környezete.

Az erdő az 🌿, hiszen ott a nyugalom, ott áramlik az energia ✨ , és aki elmegy hozzá és egy sétálás közben jót beszélgetnek az erdőben, az az ember igazából önmagához kapcsolódik az erdő és Balázs segítségével. 😊

2024. VENDLER BALÁZS

Minden jog fenntartva.