VENDLER.

Szorongás a színpadon

2024.10.04.

Három hónapja írtam arról, hogy szorongok. Rengeteg üzenetet kaptam, zömében diagnózist, vagy javaslatokat a gyógymódra, esetleg egy-egy kedves együttérző gondolatot.

De jöttek hívások meglepő helyekről, sikeres, elismert emberektől - cégvezetőtől, ex-bankigazgatótól, nemzetközileg elismert szakembertől… sorolhatnám - akik üzenetükben arról meséltek, hogy ők hogyan, mennyire szoronganak, vagy szorongtak. Volt, aki vissza sem mert gondolni erre az időszakára, mert félt, hogy akkor újra visszajöhet ez a nyomasztó érzés. Meglepő őszinteséggel reagáltak az írásomra.

Együtt élünk a szorongással, együtt élünk vele, csak nem beszélünk róla. Pedig szorongunk, szoronganak a gyerekeink, a szüleink. De ez tabu. Talán azt gondoljuk, hogy aki szorong, az gyenge, áldozat. Nem akarunk áldozatok lenni.

Talán ezért volt fura hogy írtam róla, mert ha ezt valaki leírja, valaki ezt publikussá teszi, akkor ott már biztosan nagy bajok lehetnek. Főleg, ha egy cégvezető ír erről… Szóval, inkább nem beszélünk róla.

Pedig lehetne. Kellene.

Talán a cikkem érintette meg a szervezőket, talán csak egy szerencsés egybeesés, de erre kaptam lehetőséget a HR Feszt csapatától, akik szintén úgy érezték, érdemes teret adni a témának.

Szóval, újra színpadon.

Köszönöm a felkérést, Uzsák Éva!

2024. VENDLER BALÁZS

Minden jog fenntartva.